Stresshantering

stress is not what happens to us, it’s our response to what happens and a response is something we can choose

Omschrijving

Iedereen ervaart wel eens dagelijkse ergernissen. Daarbovenop moet je plots ook samenwerken met een collega die erg van jezelf verschilt. Andere dagen zijn het dan weer de klanten die niet zo vriendelijk zijn of een klaagzang houden. Of misschien doet men wel van alle kanten beroep op je.

Soms lijken gebeurtenissen moeilijk te hanteren en te controleren, zeker in periodes van hoge werkdruk. Hierdoor kan je in een toestand van lichamelijke en psychische gespannenheid terecht komen waardoor het moeilijk wordt om met de eisen van de werkomgeving om te gaan.

Doelstelling

Na deze training kan je beter omgaan met de eisen die je omgeving van je vergt. Je leert verschillende taken op elkaar af te stemmen waarbij je ook rekening houdt met je eigen capaciteiten en competenties.

Na deze training

 • Kan je bij stressomstandigheden werkelijk rustig blijven zodat je in staat bent effectief te reageren
 • Kan je wanneer klanten klagen beter relativeren zodat je in staat bent vriendelijk en beleefd te reageren
 • Kan je beter samenwerken met collega’s die erg van je verschillen
 • Ben je veel beter in staat om je ervaringen te verwerken zodat je niet in een toestand van lichamelijke en psychische gespannenheid terecht komt
 • Kan je in situaties met hoge werkdruk werkelijk rustig blijven zodat je in staat bent het overzicht op je werk te behouden en prioriteiten te stellen.
 • Doelgroep

  Iedereen die efficiënter en productiever met stress wil leren omgaan.

  Tijdsduur

  2 dagen

  « Terug naar overzicht