Slim Adviseren - Hoe

Online opleiding


Wil je ontdekken hoe je slimmer gaat adviseren in de praktijk en wil je een methode leren om van het adviseren een beter beroep of een sterkere vaardigheid te maken?

We leven in een kenniseconomie en ieder van ons is professional in zijn eigen werkgebied. Meer dan ooit verwachten collega’s en klanten dat we hen vanuit die expertise kunnen helpen. Ze verwachten degelijk advies, een kerncompetentie binnen de organisatie van de toekomst. Maar hoe adviseer je op een professionele manier waarbij je je niet opdringt en waarbij je collega of klant jouw advies respecteert en ernaar handelt. In ‘Slim Adviseren Hoe’ zoom je in op de praktische vaardigheden. Je maakt kennis met twee gespreksmodellen die je meteen kunt gebruiken in een formele en minder formele adviessetting. Dus bij jouw klant in een project, als commercieel medewerker die advies verkoopt, maar ook in een rol waar een collega jouw advies vraagt.  ‘Slim Adviseren Hoe’ bouwt verder op het 3x3-model (wat zijn de 3 competenties, de 3 rollen en de 3 modellen van adviseren) dat werd toegelicht in ‘Slim adviseren Wat en Waarom’. 

In deze training krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe maak ik ongevraagd advies gevraagd? Niet iedereen staat open voor advies. Toch bestaan er manieren waardoor ook jouw advies gehoord wordt en je je als adviseur gewaardeerd voelt.
  • Welke linken bestaan er tussen verkopen en advies verlenen en tussen coachen en advies verlenen? Doordat verkopers en coaches zich meer gaan opstellen als adviseur zorgen ze voor een upgrade van hun functie en een betere afstemming met wat de klant echt wenst.
  • In welke cultuur en wie ga ik adviseren? Een beter zicht krijgen op de persoon die advies vraagt en nog breder op de organisatiecultuur waarin hij of zij werkt, bepaalt of je dingen gemakkelijker gedaan krijgt. De cultuur dwingt je in een bepaalde stijl. Of waarom je als adviseur best ook een kameleon bent.
  • Welke stappenplannen gebruiken ervaren adviseurs? Als adviseur kom je zowel terecht in formele als minder formele adviessettings. Elke context heeft zo zijn eigen stappenplannen, do’s en dont’s. Want analyseren komt voor adviseren. 

<<<BOEK HIER DE ONLINE OPLEIDING>>>>