Attitude in a Box

voor alle gesprekken over werk en meer

Waarom?

Er wordt vaak gezegd: Attitudes op het werk zijn belangrijker dan competenties. Maar hoe schat je de attitude & motivatie van iemand in tijdens een coaching of selectiegesprek?

Dankzij ‘Attitude in a box’, een kaartenset, kan je snel en simpel de attitudes van je cliënt inschatten! Je kan ook vooraf de gewenste attitude laten bepalen in een scorematrix. Ideaal voor de manager, recruiter of coach. Omdat je iets actief doet verbetert dit meteen ook de beleving van de cliënt. Employer branding hoeft dus niet duur en complex te zijn als je ‘Attitude in a box’ gebruikt.

 Voor wie?

Je gebruik de Attitude in a box kaartenset:
o met de hiring manager voor profilering
o met een kandidaat bij een aanwerving
o met een cliënt bij een loopbaancoaching

Attitude in a Box kan je gebruiken in elke situatie waar een fit wordt gezocht tussen een job, functie, werk en taken enerzijds en een persoon anderzijds.

  Inhoud

  Methodologie

  Attitude in a Box is in eerste instantie ontworpen om tijdens coachings- en rekruteringstrajecten vlugger een zicht te krijgen op de attitudes van de cliënt. Die legt zelf de kaarten. Aan de hand van de gedragsbeschrijvingen kiest hij hoe hij functioneert in een bepaalde context. Op die manier krijgt de gespreksleider een overzicht van de belangrijkste attitudes van zijn cliënt.

  Omdat de cliënt het inschattingswerk zelf doet kan de gespreksleider dieper ingaan op de door de cliënt gelegde attitudes. De observatie van het leggen is al een assessment op zich. Handig wanneer je zeer snel het attitude-DNA van je cliënt wilt kennen. Als je als gespreksleider toch nog twijfelt aan de keuze van je cliënt dan kan je nog steeds de attitudevraag uit het attitudegericht interview stellen om de attitude duidelijk te krijgen. Nog meer zekerheid krijg je als je ook de online vragenlijst gebruikt.
  Voor meer info hierover zie www.sliminterviewen.be of iWAM vragenlijst .

  Doelstellingen

  De cliënt leert meer over wat de verschillende attitudes betekenen en hij schat ze voor zichzelf in op een schaal.

  De link met Slim Interviewen

  Bij het attitudegericht interview gebruikt de interviewer een vragenset van attitudevragen. Uit de structuur van het antwoord worden de verschillende attitudes van de cliënt achterhaald. Hierdoor heb je een oplossing voor sociaal wenselijke antwoorden. Tevens maak je wat precies motiveert en demotiveert veel specifieker en vooral ook meer meetbaar. We ontwikkelden een kaartenset met gedragsbeschrijvingen die overeenkomen met de attitudevoorkeuren. Daarmee kan je nog sneller en simpeler de attitudes van je cliënt inschatten maar het resultaat blijft even goed onderbouwd!

  De gespreksleider krijgt in een handomdraai een zicht op de geprefereerde attitudes van de cliënt. Hij kan ze via het stellen van vragen nog verder verfijnen. Via het attitude-DNA krijgt de gespreksleider een zicht op de geschiktheid voor een bepaalde functie/taak. Maar ook op het potentieel om bepaalde competenties aan te leren. Vanuit het attitude-DNA kan de cliënt ook makkelijker zijn motivatie, demotivatie of neutraliteit voor het ontwikkelen van competenties benoemen zonder dat hij de competenties al bezit.

  Wat is het?

  Attitude in a box bestaat uit 26 kaarten. Net als bij het boek Slim interviewen werken we met 4 attitudeduo’s en 2 attitudetrio’s. In totaal dus 14 kaarten met attitudekenmerken. De voorzijde van de kaart beschrijft de attitude in concreet herkenbaar gedrag. Het is de attitude gedragsbeschrijving. De achterzijde van de kaart geeft de naam van de attitude weer. De kaarten worden in een attitudematrix gelegd. Aan de hand van vragenkaarten die kunnen gebruikt worden in verschillende contexten kom je meer te weten over waarom je cliënt voor een bepaalde attitudevoorkeur heeft gekozen.

  Wat kost het?

  Attitude in a box kost 22,95 Euro (incl. BTW, excl. verzendkosten). Vanaf 10 exemplaren geven we een korting van 10%. Vanaf 50 exemplaren is dat een korting van 15%. Ben je van plan meer dan 100 spelen te kopen dan geven we een korting van 20%. Je kan Attitude in a box ook gecombineerd kopen met het jobcraftingsspel voor slechts 44,90 Euro (incl. BTW, excl. verzendkosten).

  Ook verkrijgbaar in het Frans en het Engels.

  Bestellen via een mail te sturen naar info@dynamo.be