Wat is er mis met de manier waarop we vandaag vergaderen?

op 03/10/2018
  • Webinar

Vergaderen… Voor velen onder ons de manier om informatie uit te wisselen, voor anderen een noodzakelijk kwaad. Maar hoe pakken we het nu slimmer aan?

Waarom vergaderen zo vaak puur tijdverlies is?

Meetings en vergaderingen geven zelden voldoening. Belangrijke discussiepunten blijven onbeslist, niet alles wordt besproken, er worden halve oplossingen gesuggereerd, niet iedereen participeert, etc. Werknemers vergaderen gemiddeld 6 uur per week, managers tot 23 uur per week. Vaak wordt de kwaliteit van deze vergaderingen als slecht ervaren, worden de vergaderingen als niet productief gezien en blijven andere belangrijke taken erdoor liggen. 

“Probleemgericht vergaderen” heeft zijn dienst bewezen en is niet meer geschikt voor de complexiteit van ons werk en de huidige manier van samenwerken. 

Waarom u slimmer moet vergaderen?

Je neemt geregeld deel aan werkvergaderingen of projectoverleg, je organisatie doorloopt een Agile transformatie, je bent op zoek naar manieren om meer participatie te bekomen om met de groep/team tijdens een denkproces snel tot een gedragen resultaat te komen? Je krijgt boven tafel wat boven tafel moet komen zonder het probleem van emotionele obstakels, kibbelen en inefficiënte vergaderingen!

Wat komt er aan bod tijdens dit webinar?

  • Het verschil tussen klassiek vergaderen en het nieuwe vergaderen
  • Waarom BOB (Beeld-, Oordeels- en Besluitvorming) in de weg zit van vergaderingen die niet goed werken.
  • 5 principes van het Slimme Vergaderen
  • De nieuwe vergaderstructuur: de FEARED meeting diamant

Praktische info: Het webinar wordt verzorgd door Wim Thielemans. Het webinar gaat door op dinsdag 23 oktober van 11.00u tot 12.00u. Jouw deelname is vandaag gratis.

Wil je graag een heruitzending zien van dit webinar? Gelieve dan een mail te sturen naar info@dynamo.be