Slim interviewen deel 3 - Stereotiepe link tussen beroepen en attitudes

op 19/09/2016
  • podcast

Het mooie aan het CACTUS model is dat het een praktisch model is, dat door het één keer uit te leggen voldoende eenvoudig is om te houden, dat de noodzakelijke categorieën van een slim interview groepeert en de logische volgorde van een gesprek weergeeft.

Voordat de recruiter iemand aanneemt wil hij weten of die goed in de job past.

Het werken in de organisatie van de toekomst is het in staat zijn om op basis van attitudes en competenties op de juiste werkplek terecht te komen.In deze aflevering linken we de attitudes uit het interview met de verschillende beroepscategorieën. We willen de vraag 'Welke attitude is belangrijk bij welk beroep,' beter beantwoorden. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van CO.BR.A.

Enkele uitspraken uit het interview:

  • In die werksfeer zou niemand lang op de verkeerde plek mogen zitten. Als ze wel op de verkeerde plek geraken durven ze vaak daar niet weg te gaan, dit is spijtig maar hun verantwoordelijkheid.
  • Behoefte aan verandering. Hier zijn eigenlijk 3 varianten in. Vaak houden mensen van routine en standvastigheid. Er zijn ook mensen die de behoefte hebben om constant hun werk te verbeteren. De laatste categorie is vernieuwing, een groep mensen kan niet te lang op de zelfde plek blijven werken, ze willen om de zoveel tijd van werkplek veranderen.
  • Voorkeursmotivatie: Invloed, saamhorig of resultaatsgericht.

Abonneren

Wil je een melding ontvangen wanneer de volgende aflevering online komt? Abonneer dan op één van de mogelijke manieren hieronder. Wil je de samenvatting die bij de aflevering hoort, kijk dan verder hoe je ze ontvangt per e-mail.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren via

Het boek Slim Interviewen van Wim Thielemans is direct te bestellen via sliminterviewen.be

De inhoud van elke aflevering kan je hieronder in een handige samenvatting downladen.

Samenvatting Podcast Slim Interview deel 3 - Stereotiepe link tussen beroepen en attitudes

Een handig e-boek met alle belangrijke informatie van deze aflevering. Vul hieronder uw e-mailadres in en u krijgt deze samenvatting inclusief enkele fragmenten uit het boek Slim Interviewen. Ook ontvangt u iedere week een melding via e-mail wanneer er een nieuwe aflevering online komt.