Slim Interviewen deel 1 - Over wat en waarom

op 12/09/2016
  • podcast,recruitment,newgenerationwork,interviews,coaching

Waarom is Slim Interviewen belangrijk en hoe doe je dat? In deze eerste aflevering over Slim Interviewen geven we de 6 stappen van het CACTUS interview die het 65 jarige STAR interview actualiseert naar de noden van een digitale economie.

Enkele uitspraken uit het interview:

  • Ik gebruik attitudes om beter de motivatie in te schatten in een interview.
  • Met de huidige digitalisering zal selecteren en beoordelen wel op een andere manier gaan gebeuren, maar het interview zal nooit verdwijnen.
  • In de beleving van de kandidaat wordt het interview nog altijd als de beste manier van selecteren ervaren. Het grote verschil met vroeger is dat de interviewer niet meer alle macht heeft.
  • We hebben vooroordelen, dit maakt ons juist mens. Accepteer dat je ze hebt en wees bewust dat je een beter beeld krijgt als je meerdere gezichtspunten overweegt door een model te volgen tot het einde om dan pas te oordelen.
  • Een attitude is een denkstijl die iemand bezit, van waaruit die naar zijn omgeving kijkt en die een verklaring geeft waarom iemand een bepaalde houding aanneemt ten op zichtte van bepaalde bezigheden. De context bepaald mee wat iemands attitude is.

Het onderwerp van aflevering 2 is een voorbeeld van het 'attitudegericht interview' In de 3de aflevering koppelen we attitudes met verschillende beroepscategoriën.

Wil je een melding ontvangen wanneer de volgende aflevering online komt? Abonneer dan op één van de mogelijke manieren hieronder. Wil je de samenvatting die bij de aflevering hoort, kijk dan verder hoe je ze ontvangt per e-mail.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren via

Het boek Slim Interviewen van Wim Thielemans is direct te bestellen via sliminterviewen.be

De inhoud van elke aflevering kan je hieronder in een handige samenvatting downladen.

Samenvatting Podcast Slim Interview deel 1 - wat en waarom

Een handige infographic met alle belangrijke informatie van deze aflevering. Vul hieronder uw e-mailadres in en u krijgt deze mooie samenvatting. Ook ontvangt u iedere week een melding via e-mail wanneer er een nieuwe aflevering online komt.