Wat is het CACTUS canvas?

op 06/05/2024
  • podcast,gestructureerd interview,newgenerationwork,cactus canvas,recruitmentIk heb het CACTUS canvas ontwikkeld om al de werkgerelateerde gesprekken gedurende iemands carrière met elkaar te verbinden. Een stappenplan dat je initieel kunt gebruiken voor het ontwerpen van een functieprofiel, het schrijven van een vacaturetekst, en het opzetten en uitvoeren van gestructureerde interviews. Het mooie is dat het canvas visueel is. Je kunt er samen naar kijken, eraan werken, post-its op kleven en verschuiven. Je kunt de volgorde veranderen, maar niets wordt vergeten.

En weet je wat? Je kunt het canvas zelfs meenemen als de kandidaat een collega wordt, en het gebruiken voor onboarding, ontwikkeling en evaluatiegesprekken. Klinkt interessant, toch?

Ik heb wat gesprekken gevoerd om je een idee te geven van wat je allemaal kunt bereiken met deze universele structuur. Dus luister ook naar de andere afleveringen met bureaurecruiters, corporate recruiters, loopbaancoaches en wetenschappers.

Vandaag beantwoord ik de vraag: wat is het CACTUS canvas? Ik loop door de verschillende onderdelen en leg uit welke soorten gestructureerde interviews erin passen. Veel plezier met luisteren!

Voor meer informatie: www.schoolforrecruitment.be, www.dynamo.be of www.sliminterviewen.be

Ook te beluisteren op je favoriete speler: Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Edge, ...