Via co-creatie draagvlak creëren binnen grote groepen .

op 14/11/2016
  • podcast,samenwerken,co-creatie

Krist van Laere en Wim Thielemans kijken in de podcast New Generation Work naar hoe je met een grote groep op een snelle manier tot gedragen besluiten kunt komen. Co-creatie met grote groepen speelt een belangrijke rol in het werk van de toekomst. Samen kijken ze naar de belangrijkste inzichten om dat proces op te starten met enkele voorbeelden.


Om tot goede besluiten te komen met grote groepen vertrek je vanuit alle verschillende inzichten. Om een gedragen resultaat te krijgen moet je al die inzichten proberen bij elkaar te brengen in je beslissing. Hierbij leer je het probleem vanuit verschillende hoeken te bekijken. Door toe te laten andere ideeën uit te spreken, laat je ook toe om zelf te worden beïnvloed. Zo kun je hierna ook anderen gemakkelijker vragen om naar jouw ideeën te luisteren en hen daarmee te beïnvloeden.

Door samen te werken neemt je weerstanden weg bij deelnemers, zorg je voor betrokkenheid met elkaar en laat je beslissingen nemen door te verbinden met elkaar.

Werken met grote groepen is samen besluiten maar ook samen leren. Dynamo ontwikkelde hiervoor een model met 4 kwadranten. Op de de y-as staat werken "individueel" of in "groep" en op de x-as werken volgens een "vast scenario" of "open" maar met een doel voor ogen. Zo ontstaan er vier kwadranten. Die helpen om een zicht te geven op 4 soorten leerinterventies die je kan organiseren

1. In groepsverband met een vast scenario: dat is zoals een leerplan op een hogeschool.

2. Individueel met een vast scenario: dat is een boek of een online opleidingsmodule.

3. Individueel met een open opdracht: zoals een coaching van een leidinggevende.

4. In groep met een open opdracht, dat is het grote groep leren of met een grote groep tot een gedragen besluit komen.

Daar gaat deze podcast over hoe kan je samen een doel behalen, een verandering realiseren, voor een strategie engageren, ...! Er bestaat echter geen vast scenario om dat te realiseren. We leren en veranderen tegelijkertijd met voortschrijdend inzicht.

Stuur vandaag nog een mail naar info@dynamo.be met je interesse voor een maattraject binnen je eigen organisatie. Veel succes.

Abonneren

Wil je een melding ontvangen wanneer de volgende aflevering online komt? Abonneer dan op één van de mogelijke manieren hieronder. Wil je de samenvatting die bij de aflevering hoort, kijk dan verder hoe je ze ontvangt per e-mail.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren via

Het boek Slim Interviewen van Wim Thielemans is direct te bestellen via sliminterviewen.be

Bij deze aflevering hoort een korte brochure, die kan je hier downloaden.

Brochure interactief werken met grote groepen

Een samenvatting over de podcast New Generation Work rond grote groepen.

Vul hieronder uw e-mailadres in en u krijgt deze samenvatting in uw mailbox.