Ontwerp je eigen selectie algoritme: belemmeringen en oplossingen

Ontwerp je eigen selectie algoritme: belemmeringen en oplossingen

Workshop

Tijdens onze workshop van 5/3 over 'Selectiekeuzes maken? Wie wint? De ervaring of het algoritme?' bleek dat het gebruik van algoritmes ons in staat stelt om tijdens selectiegesprekken betere keuzes te maken. Maar welke zijn nu de belemmeringen, bezwaren en oplossingen om met een zelfgemaakt algoritme selecties te doen? Hierop gaan we verder in tijdens onze focusgroep van 14 mei.

1. Meer concrete handvaten nodig

  De HR-praktijk heeft meer concrete handvaten nodig om algoritmes wat vaker te omarmen. We willen met de focusgroep achterhalen wat ons als recruiter tegenhoudt om met algoritmes aan de slag te gaan. Dit wordt dus vraag 1 van de focusgroep: Wat zijn de bezwaren in het gebruik van algoritmes bij selectiegesprekken.

  2. Beslissingsregels

  Het doel van de focusgroep is bovendien ook om te weten te komen wat nodig is om beslissingsregels te gebruiken bij selecties. Vraag 2 wordt dus: Welke hulp heb je nodig om beslissingsregels te ontwerpen?

  De focusgroep wordt begeleid door Dr. Marvin Neumann van de Vrije Universiteit Amsterdam en Wim Thielemans van de School for Recruitment.

  3. Wil je meedoen?

  De focusgroep gaat door op 14 mei 2024 van 10u30 tot 12u30 en is gratis. 

  Schrijf je in via https://www.dynamo.be/kalender.


  Meer weten over de School for Recruitment?

  Dit webinar wordt georganiseerd door de School for Recruitment (SFR). De SFR reikt je kennis, opleidingsmogelijkheden en tools aan om je als recruiter te bekwamen in het proces van het aanwerven en begeleiden van nieuw of bestaand talent. Het CACTUS-canvas (wat staat voor Carrière - Attitudes - Competenties - Taken - Uitklaren - Scoren) is onze leidraad. Meer weten, ga naar de School for Recruitment-website. Of stel je vraag aan info@dynamo.be of info@schoolforrecruitment.be.


  Meer weten over betere selectiekeuzes maken?

  De CACTUS-webapplicatie helpt je bij het ontwerpen, interviewen, scoren en vergelijken van gestructureerde interviews om op een eerlijke manier de beste kandidaat te selecteren. Je kan zelf je eigen algoritme bouwen op basis van je expertise. Door de webapplicatie te gebruiken bouw je consistentie in je selectiekeuzes die leiden tot de beste beslissingen. Wil je meer weten, stel je vraag en stuur dit naar info@schoolforrecruitment.be.