Zelfsturend werken! Ook binnen jouw organisatie?

7 acties voor meer zelfsturing

1. Situering?

Zelfsturend werken! Ook binnen jouw organisatie? Tijdens deze proeverij komen er 7 acties aan bod die elke organisatie kan nemen richting meer zelfsturing.

Ben jij verantwoordelijk voor het aansturen van een team of project? Dan ben je bezig met het verdelen, organiseren en opvolgen van het werk. Dit zijn taken die door de toenemende veranderingen complex en soms erg lastig zijn omdat je met veel wensen en mensen rekening moet houden. Steeds meer organisaties stappen daarom af van de klassieke hiërarchische organisatie richting meer zelfsturing omdat dit leidt tot meer gemotiveerde medewerkers en betere resultaten.

Hoe pak je dit aan en waarmee start je? Daar krijg je tijdens deze workshop een beter zicht op. Wat zijn de voornaamste misverstanden rond zelfsturende teams? Vervolgens behandelen we concreter 7 acties die je kan ondernemen richting meer zelfsturing.

2. Wat?

Wat is een zelfsturend team? Wat gebeurt er met de rechtstreekse leidinggevende? Hoe geeft een manager de richting aan? Wat is de rol van een teamcoach? Waarvoor werkt het?

3. Zeven acties?

Bij Dynamo geloven we eerder in een evolutionaire organisatie waar nu al stappen kunnen worden gezet naar meer zelfsturing. Dit staat in schril contrast met het zogezegd 'kantelen van de organisatie', voor veel bedrijven een revolutionaire stap met enorm veel consequenties. In onze proeverij hebben we 7 nuttige acties gedefinieerd die kunnen helpen bij gerichte stappen naar meer zelfsturing:

4. Doelgroep

Iedereen die overtuigd is dat de toekomst van het werk meer zelfsturend wordt.

5. Praktisch

Zin om te proeven van hoe je de eerste stappen zet naar meer zelfsturing? We hebben een avondproeverij op 26 september van 18 uur tot 20u30 in de Boardhouse te Leuven. Hapje en drankje om 18 uur, we beginnen om 18u30. Deelnameprijs bedraagt 95 Euro (inclusief hapje en drankje, exclusief BTW).

Wil je nu inschrijven? Kalender