Online coach café


Zin om op café te gaan? Niet op de gewone manier, maar online. Om nieuwe vrienden te maken en iets bij te leren!


Het concept

Ken je het concept van een Coach Café? Het is een laagdrempelig initiatief waar mensen samenkomen tijdens een lezing. Een spreker licht een thema toe dat verbonden is aan persoonlijke groei. Er heerst een gemoedelijke sfeer en gelijkgezinden ontmoeten elkaar voor een babbel vooraf en achteraf. Het enige nadeel aan het traditionele Coach Café is dat je je dient te verplaatsen en dat is soms geen sinecure. Is het niet het verkeer, social distancing of het feit dat je moet thuis blijven voor de kinderen, met het Online Coach Café bieden we hierop eindelijk een antwoord!

De thema’s

De thema’s van het online Coach Café hebben te maken met persoonlijke groei. Het helpen van anderen en jezelf om een betere coach, leidinggevende of expert te zijn.

Vaak zijn het sprekers die zich verdiepten in een onderwerp en erover schreven. Geen ééndagsvliegen of zelfverklaarde sociale media sterren dus. We geven je een overzicht van enkele thema's die aan bod kwamen of nog aan bod komen tot de zomervakantie:

OCC 1 Datum 09/4/2020 - 11.00u Jobrepair in tijden van corona - Wim Thielemans

OCC 2 Datum 22/4/2020 - 11.00u Piekeren over werk – Wim Thielemans

OCC 3 Datum 06/5/2020 - 20.00u Angst als motivator – Wim Thielemans

OCC 4 Datum 20/5/2020 - 11.00u Talent in de liefde - Luk Dewulf

OCC 5 Datum 03/6/2020 - 11.00u The Compassionate Leader - Jan Vermeiren

OCC 6 Datum 16/6/2020 - 11.00u Paradoxaal coachen - Silvia Derom

OCC 7 Datum 06/7/2020 - 11.00u Coachen zonder BlaBla - Benjamin Ball

OCC 8 Datum 16/7/2020 - 11.00u Mezelf verkopen, moet dat echt? - Kathleen Cools

OCC 9 Datum 29/7/2020 - 11.00u De Verander Mindset: survivalkit voor professionals in verandering - Cyriel Kortleven

0CC10 Datum 12/8/2020 - 11.00u Jobrepair Meet-up - Wim Thielemans

OCC11 Datum 25/8/2020 - 11.00u De toekomst van het Online Coach Café - Evaluatie & Ideation - Wim Thielemans

We zijn steeds geïnteresseerd in jullie voorstellen van thema's of sprekers voor een volgend online Coach Café. Doe een suggestie op info@dynamo.be

Het opzet

Het online Coach Café komt tweewekelijks samen en duurt één uur. Meestal overdag om 11.00u, uitzonderlijk wordt het al eens verplaatst naar een ander uur. Er is plaats voor 100 deelnemers.

We doorlopen drie delen: een korte lezing in groep, een gesprek met twee of drie in een break-out room om nadien terug in groep samen te komen om de inzichten te delen. We ronden steeds op een originele manier af. We hadden al een online poppenkast, een verkleedpartij, we wachten op jouw origineel idee. Elke sessie is er een boek te winnen. Diegenen die zin hebben, kunnen nog even napraten. Voor het drankje zorg je zelf.

Voor wie?

Het online Coach Café is bedoeld voor Iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei. Maar zoals de naam het waarschijnlijk al doet vermoeden, mikken we voornamelijk op de doelgroep van coaches, leidinggevenden, consultants, loopbaanbegeleiders, …

Nodig iemand uit?

Uit een poll tijdens een online Coach Café gaven alle deelnemers (uitgezonderd één) aan dat ze wel iemand kenden die ze wilden uitnodigen. Ken je het gezegde ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd?’ We zouden het fijn vinden dat je mee helpt om een volle online zaal te hebben. Stuur daarom de uitnodiging voor het volgende online Coach Café door naar mogelijk geïnteresseerden. We kijken ernaar uit om nieuwe mensen te ontvangen!

Wat heb je nodig om deel te nemen?

Je hebt een laptop of tablet met internetverbinding nodig. We werken met Zoom omdat dit de enige tool is waarmee je breakoutrooms vlot organiseert. Voor de veiligheid van deelnemers dien je jouw steeds te registeren. Voor de beste beleving gebruik je als webbrowser best Google Chrome maar ook met andere browsers zou het moeten lukken. Is je Wifi-verbinding niet optimaal neem dan plaats in de buurt van je router of connecteer er met een kabel mee. 

We raden aan om je reeds aan te melden een kwartier voor aanvangstijd. Op die manier hebben we tijd om eventuele technische problemen bij het aanloggen op te lossen. We starten graag stipt op het aanvangsuur. Mocht je dus wat vergeetachtig zijn, zet dan best een timer aan :-)

Prijs?

Tot aan de zomer zijn onze Online Coach Cafés gratis. Op die manier kunnen jullie proeven van wat het concept zoal inhoudt. We werken met de vaste deelnemers aan een laagdrempelige lidmaatschap om de kosten te dekken.

Registreren?

We vragen dat elke deelnemer zich kenbaar maakt. We houden niet van onbekende mensen die binnen en buitenlopen. We zijn erg gesteld op het creëren van een veilige sfeer. Bij voorkeur zet je jouw camera aan tijdens het online coach café.

Nadat je bent ingeschreven via onze website ontvang je een confirmatie e-mail met de nodige informatie om deel te nemen aan het Online Coach Café. Ben je belet maar wil je toch graag op de hoogte blijven van een volgende sessie, stuur dan een e-mail naar info@dynamo.be. We nemen je graag op in ons databestand en houden je op de hoogte. Je kan volgens de GDPR-wetgeving steeds uitschrijven uit dit bestand.

Het Online Coach Café is een initiatief van Dynamo New Generation Training BV en wordt verder mogelijk gemaakt met de steun van Lannoo Campus.

Coach Café van 25 augustus 2020 vanaf 11 uur: De toekomst van het Online Coach Café door Wim Thielemans

Op dinsdag 25 augustus om 11.00u is het volgende Online Coach Cafe. We houden deze keer (voor de start van een nieuwe reeks Online Coach Cafés) een evaluatie en we kijken samen via Design Thinking naar de toekomst van het Online Coach Café. Schrijf je alvast in. Zeker als je al eens hebt deelgenomen en je mee online wilt brainstormen over de toekomst van het Online Coach Café.